nieuws

Goede doelen voor architecten

Geen categorie

In de kersttijd grijpen veel goede doelen hun kans om geld los te weken bij mensen die in de ban zijn van dit feest van vrede en bezinning. De kunst is om uit het gigantische aanbod aan stichtingen, verenigingen en organisaties een charitatieve instelling te vinden die bij je past. Hieronder een lijst van goede doelen die zich direct of indirect inspannen voor een betere wereld door middel van architectuur.

Goede doelen voor architecten

 

 

Domes for the world foundation

De DFTW stichting levert training, materialen en gereedschappen aan gemeenschappen in nood om monolitische, stormvaste koepelwoningen te bouwen. Een bijdrage van ongeveer 2200 euro volstaat voor de bouw van één woonunit voor slachtoffers van aardbevingen en andere rampen

Architecture for Humanity

Deze non-profit organisatie helpt met het oprichten van noodopvang en de wederopbouw van gemeenschappen na natuurrampen en oorlogen. Ze organiseren ontwerpwedstrijden en workshops om economische en duurzame ontwikkeling te stimuleren. Ook zorgen ze voor financiële middelen, constructiematerialen en gratis ontwerpassistentie.

Architects without borders

Een wereldwijd non-profit netwerk van architecten en designers die zich inzetten voor het leveren van technische en strategische assistentie aan gebieden die zijn getroffen door natuurrampen of oorlog. Als je geen geld hebt om te doneren kun je je aanmelden als vrijwilliger via de website.

Shelter For Life International

Een Christelijke organisatie die gespecialiseerd is in het opzetten van duurzame projecten na natuurrampen. Ze helpen ook met het ontwikkelen van zorgvoorzieningen als scholen, klinieken, en watervoorzieningen

Habitat for Humanity International

Deze nonprofit organisatie helpt mensen aan eenvoudige en betaalbare woningen. De nieuwe huizen worden gebouwd door de huiseigenaren en vrijwilligers onder professionele begeleiding.

Reageer op dit artikel