nieuws

Geurst en Schulze en Hermitage in de prijzen

Geen categorie

Geurst en Schulze architecten en opdrachtgever Hillen en Roosen hebben met het woningbouwproject Collage aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam de Zuiderkerkprijs 2009 gewonnen. Het gebouw combineert de stijl van de Amsterdamse school met de moderne strokenbouw. De jury looft ‘de rijkdom en robuustheid, genuanceerdheid en eigenzinnigheid’ van het ontwerp.

Geurst en Schulze en Hermitage in de prijzen

 

 

De Geurt Brinkgreve Bokaal voor het beste initiatief op het gebied van herontwikkeling of renovatie van de bestaande voorraad, ging naar museum Hermitage Amsterdam van Hans van Heeswijk architecten.
Bekijk het project via: http://www.heeswijk.nl/nl/pers/media/popup.film.jktv.gbb.html

Groene Speld

De Groene Speld is dit jaar voor het eerst uitgereikt met als doelstelling vanaf 2015 alle nieuwbouw klimaatneutraal te maken. De Speld is gewonnen door Frans Horst, projectmanager van woningbouwvereniging Eigen Haard voor het project Koningsvrouwen van Landlust. Horst heeft volgens het juryrapport ‘binnen Eigen Haard bij het onder handen nemen van het verouderde complex uit 1936 met monumentaal karakter geen enkele kans onbenut gelaten om duurzaamheid- en energiedoelstellingen te realiseren’.

Een andere nieuwe prijs is de Metropoolprijs voor Gebiedsontwikkeling. Stadsdeel Zuidoost kreeg deze samen met Rochdale voor de bijdrage van bouwproject Ganzenhoef aan het aantrekkelijker maken van de wijk.

 Geurst en Schulze winnen Zuiderkerkprijs Het woningbouwproject Collage door Geurst en Schulze

Reageer op dit artikel