nieuws

Genomineerden Zuidoost Architectuurprijs 2009

Geen categorie

Het Bijlmer Parktheater, Hogeschool HES en woningbouwprojecten Fénice, Grubbehoeve en Nieuw Kempering zijn de genomineerden van de Zuidoost Architectuurprijs 2009. De Amsterdamse prijs wordt op 17 februari 2010 uitgereikt.

Genomineerden Zuidoost Architectuurprijs 2009

De afgelopen tien jaar zijn in Amsterdam Zuidoost – inclusief het kantoren- en bedrijventerrein ten westen van de spoorbaan – meer dan 90 projecten gerealiseerd. De jury (bestaande uit de voorzitter, twee experts en twee bewoners uit Zuidoost) kreeg na ambtelijke voorselectie twintig projecten voorgelegd.

 

De Zuidoost Architectuurprijs 2009 wordt uitgereikt aan projecten die binnen de stadsdeelgrenzen staan en sinds 1999 gebouwd, verbouwd of gerenoveerd zijn.

 Genomineerden Zuidoost Architectuurprijs 2009: Fenic door Kother Salman Koedijk Architecten Fénice door Kother Salman Koedijk Architecten

Maarten Kloos directeur Arcam en voorzitter van de vakjury: “Er gebeurt op het gebied van architectuur van alles in Zuidoost. Verassend, vernieuwend en van goede kwaliteit. Als je er 10 jaar niet geweest bent, herken je Zuidoost niet meer terug. Na veel discussie, kijken en lezen hebben we deze vijf genomineerd. Ze zijn alle vijf mooie voorbeelden van nieuwe vitaliteit”.

 Genomineerden Zuidoost Architectuurprijs 2009: Grubbehoeve door CASA Architecten
Grubbehoeve door CASA Architecten

Voor de publieksprijs kan digitaal worden gestemd via www.zuidoostarchitectuurprijs.nl. In januari 2010 is in het stadsdeelkantoor een tentoonstelling waar ook gestemd kan worden. De prijs wordt op 17 februari 2010 uitgereikt.

 Genomineerden Zuidoost Architectuurprijs 2009: Hogeschool voor EZ door Ector en Hoogstad Architecten Hogeschool voor Economische Studies door Ector Hoogstad Architecten

 Genomineerden Zuidoost Architectuurprijs 2009: Nieuw Kempering door HVDN architecten
Nieuw Kempering door HVDN architecten

Reageer op dit artikel