nieuws

Disneypark Shanghai komt op begraafplaats

Geen categorie

De Chinese autoriteiten willen 1200 graven verplaatsen om zo ruimte te maken voor de bouw van het amusementspark van Disney dat in Shanghai moet verrijzen. Dat meldde de Shanghai Daily donderdag.

Disneypark Shanghai komt op begraafplaats

 

 

 

 

De plaatselijke overheid biedt families financiële compensatie, zodat hun voorouders elders begraven kunnen worden. Het zou gaan om een bedrag van 43 dollar per graf. “Er zijn al ruim vierhonderd graven verplaatst”, aldus een woordvoerder van de begraafplaats in de krant.

Buitenlandse investering

Begin november werd bekend dat Disney na jarenlange onderhandelingen een park in Shanghai mocht bouwen. Bedragen zijn niet genoemd, maar volgens eerdere berichten zou Walt Disney 3,6 miljard dollar investeren in het park van tien vierkante kilometer. Daarmee wordt het een van de grootste buitenlandse investeringen die ooit in China is gedaan.

ANP

Reageer op dit artikel