nieuws

Animo voor seniorensteden gering

Geen categorie

Slechts een beperkte groep senioren, maximaal 23.000 huishoudens, wil in een buurt, dorp of stad met uitsluitend 55-plussers wonen. Dit is minder dan een procent van alle 55-plushuishoudens in ons land. Voor een seniorendorp met 1.500 tot 2.000 woningen is de landelijke animo hooguit 13.000 huishoudens, nog geen half procent van alle 55-plussers.

Animo voor seniorensteden gering

Dit blijkt uit onderzoek naar seniorensteden dat in opdracht van het ministerie voor Wonen, Wijken en Integratie (WWI), de provincie Flevoland en de gemeente Noordoostpolder is uitgevoerd. In het onderzoek is ook gekeken naar de haalbaarheid van een seniorenstad in het Groene Hart bij Zevenhuizen-Moerkapelle, in de Noordoostpolder of in Zuid-Limburg bij Meerssen.

Voor beide laatste initiatieven schiet volgens de onderzoekers de regionale belangstelling tekort. De beste kansen geven de onderzoekers Zevenhuizen-Moerkapelle waar aan de rand van het Groene Hart een kleine seniorenbuurt van zes straten en 350 woningen mogelijk is. Een dergelijk kleinschalig initiatief onder de rook van Rotterdam en Den Haag, kan rekenen op maximaal 800 belangstellende huishoudens.

Reageer op dit artikel