nieuws

Winnaar Delta Water Award

Geen categorie

De Delta Water Award is gewonnen door ‘Grevelingen: Van Meer naar Delta’, het plan van BAM Infraconsult, AM en Deltares. De prijs werd op 18 november uitgereikt door Minister Plasterk. Naast een geldbedrag van 15.000 euro krijgen de winnaars een studiereis aangeboden naar de Yangtze-delta in China.

Winnaar Delta Water Award

 

 

 

Het innovatieve plan sluit aan bij de nieuwe koers van de Zuidwestelijke delta, de Grevelingen en de Volkerak. Deze is gericht op het terugbrengen van de dynamiek in de door de waterwerken afgesloten merengebieden. De jury: ‘De winnaars verbinden op slimme wijze ecologische en economische belangen. Met hun brede visie verbinden en versterken ze bestaande ideeën.’ Het team was één van de zes genomineerden die in februari door de vakjury is geselecteerd uit twintig inzendingen.

Delta Academy

Na de uitreiking van de Delta Water Award opende minister Plasterk de Delta Academy: een academie van Hogeschool Zeeland voor opleidingen op topniveau op het gebied van water, land en het leven in deltagebieden.

Delta Water Award

De Delta Water Award is een prestigieuze prijs voor jong talent met het sterkste innovatieve idee voor de toekomst van deltagebieden. De Delta Water Award is ingesteld om de aandacht te vestigen op de mogelijkheden die de Zuidwestelijke Delta biedt als laboratorium voor Delta Studies. De prijs wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland, Hogeschool Zeeland, Roosevelt Academy, Delta NV, Rijkswaterstaat, Unie van Waterschappen, Stichting Leven met Water, Waterschap Zeeuwse Eilanden en Zeeland Seaports. Dat gebeurt onder auspiciën van het Kennis Netwerk Delta Water waarin overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven hun krachten bundelen.

Reageer op dit artikel