nieuws

Vouwwow wint Thonet Mart Stamprijs 2009

Geen categorie

De Thonet Mart Stamprijs 2009 ging naar Maartje Nuy en Joost van Noort voor hun stoelontwerp VOUWWOW. Zij kregen uit handen van Philipp Thonet, eigenaar van het gelijknamige bedrijf Thonet, 5000 euro en de Thonet Mart Stam Award.

Vouwwow wint Thonet Mart Stamprijs 2009

Waarom het beste stoelontwerp?

De VOUWWOW is een breed inzetbare vouwstoel, gemaakt van gerecycled honingraatkarton. Via enkele simpele handelingen kan de stoel worden opgevouwen tot een compact, lichtgewicht en gemakkelijk te dragen pakket. In de Vouwwow experimenteren ontwerpers Maartje Nuy en Joost van Noort op boeiende wijze met het materiaal karton, dat gerecycled papier als grondstof heeft en biologisch afbreekbaar is.

De jury is unaniem van mening dat de VOUWWOW door de vormgeving, het comfort en de duurzaamheid er in alle opzichten uitspringt, een verrijking is van het huidige repertoire en zich fantastisch laat gebruiken in interieurs.

Jury Thonet Mart Stamprijs

De jury bestaat uit voorzitter Odette Ex (Ex Interiors), Ingeborg de Roode (Stedelijk Museum Amsterdam), Stefan Schöning (Stefan Schöning Studio) en Harm Tilman (de Architect, secretaris jury).

 Download het juryrapport

Reageer op dit artikel