nieuws

Vitra Design Museum twintig jaar

Geen categorie

Deze maand viert het Vitra Design Museum in Weil am Rhein haar twintigjarig bestaan. Als een van de eerste designmusea ter wereld heeft het zijn steentje bijgedragen aan de emancipatie van de ontwerpdiscipline en het ontsluiten van design voor het grote publiek.

Vitra Design Museum twintig jaar

Belangrijk onderdeel van het museum is de eigen collectie designmeubels van ontwerpers als Verner panton, Charles Eames en George Nelson. De collectie is een van de belangrijkste designverzamelingen ter wereld.

Vandaag de dag geldt het museum als een van de leidende instituten voor architectuur- en designtentoonstellingen, met een programma waarin de mogelijkheden van duurzame en nieuwe technologieën en het laten oplossen van de grenzen tussen kunst en design centraal staan. Sinds haar opening is het aantal bezoekers bijna verviervoudigd, van 23.000 naar 86.000.

Reageer op dit artikel