nieuws

Presentatie nieuwe vormgeving de Architect

Geen categorie

Meer aandacht voor verdieping, nieuwe rubrieken en een heldere en frisse vormgeving: dat kenmerkt de nieuwe vormgeving van de Architect. Gisteravond tijdens de feestelijke uitreiking van de LAi – en Thonet Mart Stamprijs, overhandigde hoofdredacteur Harm Tilman het eerste exemplaar aan Jeroen van Schooten, voorzitter van de BNA, en partner in Meyer Van Schooten.

Presentatie nieuwe vormgeving de Architect

Voordat Harm Tilman (hoofdredacteur) de nieuwe vormgeving van de Architect presenteert, is een fancy filmpje te zien over de nieuwe website van de Architect, die afgelopen maand tijdens het congres Architectuur en Woningbouw is gelanceerd. Op dit platform laten architecten hun projecten zien, worden achterliggende concepten getoond en is ruimte voor discussie, debat en advies.

Na de film vertelde Harm Tilman dat productie.dearchitect.nl een platform is voor kennis en discussie. Het gerestylede blad gaat hierop in door verdieping, verduidelijking en visie te bieden. Dit houdt in dat er keuzes zijn gemaakt in de formule van het blad.

cover gerestylde Architect

Dia’s op een groot scherm toonden een aantal pagina’s uit de verschillende rubrieken. Wat meteen opviel, zijn de keuzes in beeld en de uitsneden daarvan. Op meerdere plekken wordt voor meer informatie verwezen naar de website. In de nieuwe Architect vervult de rubriek ‘techniek’ een belangrijke rol. Veel aandacht gaat naar goede tekeningen. Ook heeft het onderwerp ‘stedebouw’ een vaste plek gekregen. In de steden borrelt en gist het. de nieuwe rubriek Stedebouw doet hiervan verslag.

 Jeroen van Schooten van de BNA neemt het eerste nummer in ontvangst, waarvan de cover is bedekt om de winnaar van de LAi prijs nog niet te verklappen.
Jeroen van Schooten van de BNA nam het eerste nummer in ontvangst, waarvan de cover is bedekt om de winnaar van de LAi prijs nog niet te verklappen.

De rubriek ‘het bureau’ is gevuld met een beknopte bureaubeschrijving en tips om de lezers te ondersteunen. De laatste pagina is gevuld met een ansichtkaart (een foto van een opvallende stedelijke situatie) uit China gemaakt door twee van onze lezers. Tilman deed ter plekke een oproep aan iedereen in de zaal (620 mensen) om de redactie hun foto te sturen met een mooie motivatie. Wie weet komt hij de volgende keer in de Architect.

Harm Tilman en Jeroen van Schooten.
Harm Tilman en Jeroen van Schooten.

Aan Jeroen van Schooten (partner van Meyer Van Schooten en voorzitter van de BNA) reikte Tilman het eerste nummer uit. Het is een special edition, omdat de cover bedekt is. Daar staat namelijk de winnaar van de Lensvelt de Architect Interieurprijs op die later pas bekend werd gemaakt. Van Schooten reageerde enthousiast. Hij vindt dat de nieuwe vormgeving er prachtig uitziet. Hij zegt dat naast professionalisering van de interieurarchitectuur het belangrijk is dat er veel wordt samengewerkt. Hij prijst daarom het feit dat de Architect door de restyling zich meer profileert als een tijdschrift voor de ruimtelijk vormgever dan voor de architect. Alle disciplines komen hier bij elkaar.

Reageer op dit artikel