nieuws

NAF bekroont digitale architecten

Geen categorie

Het Nederlands Architectuur Forum voor de digitale wereld heeft tijdens het Landelijk Architectuurcongres zijn jaarlijkse architectuurprijzen uitgereikt aan Paul Teeuwen en de Immigratie- en Naturalisatiedienst.

NAF bekroont digitale architecten

Paul Teeuwen al jaren een van de motors van de NGI werkgroep architectuur. Dit jaar was hij de dagvoorzitter van het jubileumcongres ’50 jaar NGI’. Sinds 2002 is hij betrokken bij het LAC, zowel in de programmacommissie van het congres als organisator van tracks. Zijn onderwerp is daarbij steeds de relatie tussen architectuur en verandermanagement. Dit LAC-onderwerp exporteerde hij succesvol naar het internationale toneel van het EAC congres in Londen. Tevens is hij al jaren de gastredacteur van het jaarlijkse themanummer Architectuur van het vakblad Informatie.

De NAF-penning wordt uitgereikt aan een persoon die zich uitzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap van digitale architecten en daarmee een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het de doelstelling van het NAF.

NAF-architectuurprijs 2009 voor IND

De NAF-architectuurprijs 2009 is toegekend aan het INDiGO-programma van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De architectuur heeft zijn werk hier gedaan als concrete uitdrukking van het gemeenschappelijke doel.

De NAF-architectuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een individu, groep of organisatie die een bijzondere vakmatige prestatie heeft geleverd in de ICT-architectuur. De jury bestond dit jaar uit Yao-Hua Tan van TU Delft, Saco Bekius van de Belastingdienst, Peter Hermans van Eneco, Jan Miedema van ING, Hans Wortmann van de Rijksuniversiteit Groningen en Sjors Dignum van Microsoft.

Nederlands Architectuur Forum

De missie van het NAF is het bevorderen van het werken onder architectuur en het bevorderen van de professionaliteit van architecten in de wereld van organisatie en IT.

 

 

Reageer op dit artikel