nieuws

MIMOA lanceert Layar applicatie

Geen categorie

Architectuurliefhebbers die in het bezit zijn van een iPhone 3GS of mobieltjes met een Android platform, kunnen vanaf vandaag genieten van een ‘Architecture Enriched Reality’. Een applicatie van online architectuurgids MIMOA in samenwerking met Goyaweb en Unitid is ontwikkeld, stelt de gebruiker in staat om via de camera van de telefoon direct toegang te krijgen tot informatie over gebouwen in de omgeving.

MIMOA lanceert Layar applicatie

De applicatie maakt gebruik van de ‘Augmented Reality Browser’ Layar. Deze legt een laag met digitale informatie over de werkelijkheid heen. Door de camera van de telefoon te richten op de omgeving, wordt deze laag zichtbaar. Wie voortaan door de stad loopt, kan direct zien welke gebouwen de moeite waard zijn en toegang krijgen tot projectbeschrijvingen uit de database van Mimoa.

Met de software bouwt MIMOA haar rol als online architectuurgids verder uit. Voor zover bekend is het de eerste Layar functionaliteit die zich specifiek richt op architectuur.

De applicatie is gratis te downloaden via de Itunes webstore en is ontwikkeld in samenwerking met Goyaweb en Unitid.

Reageer op dit artikel