nieuws

Krelagehuis Haarlem

Geen categorie

Aan de Leidsevaart realiseert de Haarlemse architect Cees den Heijer in opdracht van W.J.J.M. Brinkmann het nieuwe Krelagehuis. Het gebouw krijgt een oppervlakte van 1500 vierkante meter, een showroom van 500 vierkante meter en 56 parkeerplaatsen.

Krelagehuis Haarlem

Het oude Krelagehuis werd in 1928 gesticht op het voormalige terrein van de machinefabriek Figee. Het gebouw was in eigendom van de Algemene Vereniging van Bloemenbollencultuur, die het tot 1970 in gebruik had. In 1972 werd het pand door brand verwoest. De nieuwbouw wordt gekenmerkt door een markante zonneluifel. Den Heijer heeft voor zakelijke materialen voor de buitenzijde van het gebouw gekozen en een natuurlijk binnengebied.

Krelagehuis Haarlem door Cees den Heijer

Het gebouw biedt ruime mogelijkheden voor een indeling in meerdere units. De verwachting is dat begin 2010 de bouw van start zal gaan en eind 2010 het nieuwe Krelagehuis zal worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel