nieuws

Kabinet investeert in internationaal Den Haag

Geen categorie

Het kabinet steekt 21,8 miljoen euro in de ontwikkeling van Den Haag als internationale stad. Dat is nodig voor verbetering van de bereikbaarheid en openbare ruimte van de gemeente, omdat zich steeds meer internationale organisaties voor recht en vrede in de stad vestigen en hun vertegenwoordigers laten overkomen.

Kabinet investeert in internationaal Den Haag

Het kabinet heeft vrijdag besloten het geld beschikbaar te stellen voor ontwikkeling van het gebied rondom het congrescentrum World Forum. Zo moet de bijdrage de ondertunneling van de Johan de Wittlaan mogelijk maken. Deze laan is een belangrijke toevoersader voor het congrescentrum en internationale organisaties, zoals het Joegoslavië-Tribunaal, OPCW (organisatie voor het verbod op chemische wapens) en onderzoeksorganisatie Europol.

Volgens een woordvoerster van de gemeente Den Haag lopen de totale bouwkosten van de ondertunneling tegen de 100 miljoen euro. De rest van het bedrag komt mogelijk voor rekening van de gemeente zelf.

Den Haag is tevreden met de bijdrage van het kabinet. “Dit is opnieuw een erkenning voor de internationale positie van Den Haag. De ontwikkeling van de internationale zone is van groot belang, niet alleen voor Den Haag, maar ook voor de rest van Nederland”, aldus een zegsman.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel