nieuws

Idenburg finalist in MoMA’s Young Architects Program

Geen categorie

De Nederlandse architect Florian Idenburg is met zijn in New York gevestigde buro SO-IL (Solid Objectives-Idenburg Liu) geselecteerd als een van de vijf finalisten voor MoMA’s Young Architects Program. Idenburg startte zijn buro in New York samen met de Chinese Jing Liu, nadat hij als projectarchitect voor SANAA het New Museum voor Contemporary Art bouwde.

Idenburg finalist in MoMA’s Young Architects Program

SO-IL ontwierp sinds hun oprichting de ateliers voor modeontwerper Derek Lam, een gallery building in Seoul en showroom voor groene daken in Queens, nabij P.S.1. Het bureau is tevens geselecteerd als finalist voor UPto35, een prijsvraag voor studentenhuisvesting in Athene.

Opdracht MoMA

 SO-IL MoMA ps1

De finalisten moeten de grote binnenplaats van P.S.1 Contemporary Arts Centre in New York omtoveren in een stedelijk landschap. Hiervoor is een budget van 70.000 dollar beschikbaar. Schaduw, water, zitplaatsen en barretjes zijn verplichte elementen.

Het is de dertiende keer dat deze binnenplaats een tijdelijke inrichting krijgt en de elfde keer dat dit gebeurt met het Young Architects Program. Anders dan vorige jaren ligt de nadruk dit jaar op duurzaamheid en hergebruik.

SO-IL MoMA Korea
Het gallery building in Seoul

In de finale neemt Idenburg het onder meer op tegen Bjarke Ingels van BIG.

De winnaar wordt eind januari bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel