nieuws

Het Blauwe Huis sluit deuren

Geen categorie

Nu de eerst fase van IJburg zijn voltooiing nadert en het gebied en de gemeenschap vorm hebben gekregen, verlaat Het Blauwe Huis eind december het eiland.

Het Blauwe Huis sluit deuren

Het Blauwe Huis startte in mei 2005 als tijdelijk project tijdens de beginperiode van de Amsterdamse wijk IJburg. In 4,5 jaar hebben er 55 internationale cultuurmakers, architecten, schrijvers en wetenschappers gewoond en gewerkt en zijn er ruim 45 projecten geweest.

Om het onderzoek naar een gemeenschap in wording af te sluiten vinden in december de laatste activiteiten plaats voor de slotpublicatie Blue Print. Er worden gesprekken gehouden met deelnemers, bewoners van IJburg en mensen en organisaties die betrokken zijn geweest bij Blauwe Huis projecten en de totstandkoming van de wijk. Hiervoor is Het Blauwe Huis een maand lang zeven dagen per week van 12.00 tot 18.00 open. Bezoekers zijn welkom om aan te schuiven bij interviews of hun eigen ervaring te vertellen. Iedereen die langs wil komen is welkom.

Projecten

De activiteiten van Het Blauwe Huis stoppen echter niet. Afgelopen jaren hebben verschillende projecten van Blauwe Huis bewoners en door hen vergaarde kennis elders een plek gevonden. Voorbeelden zijn Chattheatre van m7red in Brazilië, kinderbibliotheek Leesjeblauw van Marthe van Eerdt in het OKC, IJBOARD van Tere Recarens in Graz, Socially Yours in Hong Kong en KijkRuimte van Daniela Paes Leao in de Tolhuistuin. Een groeiend netwerk van Migratory Blue Points wat zich blijft bezighouden met het denken over experimentele gemeenschappen.

Blue Printing

1 t/m 31 december 2009
Dagelijks van 12.00 -18.00 (m.u.v. 1e en 2e kerstdag).
Actuele programma: www.blauwehuis.org

Reageer op dit artikel