nieuws

En de winnaar is…

Geen categorie

De Lensvelt de Architect interieurprijs 2009 is uitgereikt aan MVRDV met Richard Hutten voor het ontwerp van The Why Factory Tribune in de TU Delft.

En de winnaar is…

In de overvolle en feestelijk ingerichte Schiecentrale te Rotterdam werd de Lensvelt de Architect interieurprijs 2009 uitgereikt door Hans Lensvelt aan MVRDV. Het bureau ontving een bedrag van € 12.000,- én de speciaal voor deze prijs door Muurbloem ontworpen LAi Award.

Waarom het beste interieurproject?

Voor het tijdelijke interieur van de faculteit Bouwkunde in het voormalige hoofdgebouw van de TU Delft ontwierp MVRDV in de nieuwe oostelijke serre een oranje, houten tribune die uit de vloer lijkt op te rijzen. De maquette- en werktafels zijn ontworpen door Richard Hutten.

Why Factory wint lai2009

Volgens de jury is dit een zeer effectief werklandschap, dat niet is gericht op representatie, maar waarin de studenten hun gang kunnen gaan. De stapeling van volumes is niet alleen doelmatig vanwege de ruimtes onder de tribune, maar levert ook een sterk architectonisch beeld op. De jury onderkent ook de belangrijke rol die de opdrachtgever bij de totstandkoming van dit ontwerp heeft gespeeld. In korte tijd zijn goede, compromisloze keuzes gemaakt. De tribune is daarmee ook een pleidooi voor korte, maar krachtige ontwerptrajecten.

Jury LAi

De jury bestaat uit voorzitter Harry Abels (IAA architecten), Jurgen Bey (Studio Makkink Bey), Marc Dubois (Sint-Lucas Brussel – Gent), Jan Tichelaar (Koninklijke Tichelaar Makkum), Eric Wezenberg (OIII Architecten) en Harm Tilman (hoofdredacteur de Architect en secretaris van de jury).

De zes genomineerden waren:

-Doepel Strijkers Architects i.s.m. LEX-Architecten voor het ontwerp van woonhuis Parksite, een voormalige garage in Rotterdam
-i29 interior architects voor het kantoor van reclamebureau Gummo in Amsterdam
-i29 interior architects en Snelder Architecten voor scholengemeenschap Panta Rhei te Amstelveen
-Martine de Maeseneer architects voor het Bronks Jeugdtheater in Brussel
-Merkx + Girod architecten voor de Raad van State te Den Haag
-MVRDV met Richard Hutten voor The Why Factory Tribune van de TU Delft

Download het juryrapport

Reageer op dit artikel