nieuws

BURO II wint WAF-award in Barcelona

Geen categorie

BURO II heeft tijdens het World Architecture Festival 2009 in Barcelona een award ontvangen voor het eco resort Mero Beach op het eiland Dominica. Vorig jaar won het bureau ook al een prijs voor het congrescentrum in Guanghzou in China.

BURO II wint WAF-award in Barcelona

 

 

 

Voor dit project werkte BURO II nauw samen met Arup uit Londen. Wat het project bijzonder maakt, is dat het een bescheiden plek inneemt in de omgeving. Het resort is namelijk geïntegreerd in de heuvels van het eiland. Dit is op een zo natuurlijke en ecologisch mogelijke wijze gedaan. Zo zijn de materialen, het eten, de levering van goederen en diensten aan het hotel zo veel mogelijk van lokale herkomst, waardoor het hotel plaatselijk werkgelegenheid genereert.

Het project bestaat uit villa’s, bungalow, appartementen, winkels, een hotel, vergaderfaciliteiten en een parkeergarage. Het programma is verdeeld over de verschillende volumes die een onderdeel vormen van het omringende landschap.

Reageer op dit artikel