nieuws

Bob Allies spreekt over Olympische Spelen 2012

Geen categorie

Kom vanavond naar de TU Delft! Bob Allies zal dan spreken over de planning van de Olympische Spelen 2012. Het is de vierde lezing in de reeks van Designers of the Future, georganiseerd door de faculteit Bouwkunde en de Wouter Mikmak Foundation.

Bob Allies spreekt over Olympische Spelen 2012

 

 

 

Olympische Spelen in Nederland in 2028

Centraal in de lezing staan verschillende vragen die betrekking hebben op het organiseren van de Olympische Spelen in Nederland in 2028. Want honderd jaar na de Spelen van Amsterdam in 1928 is het natuurlijk fantastisch als Nederland weer het grootste sportevenement ter wereld zou organiseren.

Maar wat is de impact van een dergelijk massa-evenement op de gebouwde omgeving? Welke concepten kunnen architecten en stedebouwkundigen bedenken om de reusachtige infrastructuur een gepaste plaatst te geven tijdens het evenement, maar vooral ook daarna? Deze vragen zullen onder andere aan de orde komen in de lezing van Bob Allies.

Kings Cross Central

Zijn bureau Allies & Morrison is medeverantwoordelijk voor de uitvoering van het masterplan voor de Olympische Spelen in 2012, maar het is ook de hoofdontwikkelaar voor twee van Londens grootste stadsvernieuwingsprojecten King Cross Central en Brent Cross Cricklewood. Bij het project Kings Cross Central, een gebied tussen een bundel van infrastructuren gaat het niet alleen om het creëren van een nieuwe stadsomgeving. Het gebied is tevens een schakel tussen verschillende stadsdelen.

De nieuwe publieke ruimten zijn zo ontworpen dat ze niet slechts plaats bieden aan reizigers, maar ook een belangrijke rol spelen in het publieke leven van de wijken rondom Kings Cross Central.

Het programma

17:00 Welkom
17:30 Lezing Bob Allies: Cultivating the City: London Before and After 2012
18:30 Respndent Maurits de Hoog
19:15 Borrel

Voor meer informatie en inschrijven kijk op www.designersofthefuture.nl.

Reageer op dit artikel