nieuws

BNO formuleert innovatieagenda voor ontwerpsector

Geen categorie

Een kopgroep binnen het BNO Platform Industrieel Ontwerpbureaus heeft in reactie op het proces om tot een innovatieprogramma voor de creatieve zakelijke industrie te komen een innovatieagenda geformuleerd.

BNO formuleert innovatieagenda voor ontwerpsector

Het platform signaleert een spanning tussen het feit dat het gebruik van design een onderbenut bedrijfsinstrument is en de toegevoegde waarde van ontwerpbureaus wordt ondergewaardeerd, terwijl het belang van design voor bedrijven en organisaties in de huidige markten toeneemt. Hoewel de verantwoordelijkheid voor de realisatie van een sterke creatieve zakelijke dienstverlening grotendeels bij de ontwerpbureaus ligt, is de positie van opdrachtgevers cruciaal.

De innovatieagenda is voorgelegd aan de Federatie Dutch Creative Industries. In navolging van de BNO zullen ook de BNA en BNI een innovatieagenda opstellen.

Reageer op dit artikel