nieuws

Afslanking woontoren Amsterdam

Geen categorie

De geplande woontoren van 100 meter bij het Amstelstation te Amsterdam komt er, maar in afgeslankte vorm. Dat stelt het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer voor aan de stadsdeelraad. Vorige week keerden de coalitiepartijen in de deelraad zich tegen het oorspronkelijke plan van een bredere toren. Een bestuurscrisis kon net worden voorkomen door een denkpauze van een week in te lassen.

Afslanking woontoren Amsterdam

Omdat in de Structuurvisie van Amsterdam is afgesproken dat bij het station in een hoge dichtheid wordt gebouwd, krijgt de toren ook in het aangepaste plan een hoogte van honderd meter. Op deze plaats, aan het einde van een zichtas vanuit de Wibautstraat en tegenover de Rembrandttoren, acht het staddeel een “eyecatcher” zeer geschikt.

De voorgestelde afslanking komt neer op een volumeverlies van 6.000 m2 en daarmee op een verlies van inkomsten voor het stadsdeel van 1,5 miljoen Euro. De slankere toren zal zo minder schaduw werpen over de aangrenzende wijk Amsteldorp. Voor het ontwerp wordt een prijsvraag uitgeschreven. De herontwikkeling van het stationsgebied staat onder leiding van BAM Vastgoed.

Reageer op dit artikel