nieuws

Uitkijktoren door Maurer United Architects

Geen categorie

Maurer United Architects (MUA) heeft in Duitsland een uitkijktoren ontworpen langs de A4 tussen Aken en Keulen. De toren biedt uitzicht op het veranderende landschap van de bruinkoolafgraving. Maar het is tegelijkertijd een landmark, , een ‘Wahrzeichen der Region’, om de regio een gezicht te geven.

Uitkijktoren Maurer United Architects

De toren is vormgegeven als een robot. Het object staat hierdoor symbool voor de overgang van het industriële naar het mediatijdperk. Daarbij is de vorm het resultaat van het ontwerpproces waarin het bureau zocht naar de meest elementaire vorm op basis van geometrische volumes. 

Uitkijktoren Maurer United Architects

Het bureau is gedurende het hele proces van het ontwerp tot de bouw betrokken geweest. Dit komt onder andere doordat in Duitsland de architect volgens de HOAI in negen fasen   werkt, waardoor hij/zij meer verantwoordelijkheden heeft en werkzaamheden uitvoert. MUA heeft behalve de aanbesteding en de bouwplaatsplanning in alle fasen het werk gedaan. 

 www.maurerunited.com

Uitkijktoren Maurer United Architects

Reageer op dit artikel