nieuws

Uitbreiding Hilton Hotel Amsterdam

Geen categorie

Het Hilton Hotel in Amsterdam wil zijn huidige capaciteit uitbreiden. Op dit moment ligt er een optie om aan het pand twee verdiepingen toe te voegen. Stadsdeel Oud-Zuid gaf groen licht voor een wijziging van het bestemmingsplan. Architectenbureau Van den Oever, Zaaijer en Partners en Dijkhuis Vastgoed Management hebben de opdracht gekregen een ontwerp te maken.

Uitbreiding Hilton Hotel Amsterdam

Een definitief ontwerp is er nog niet, maar Architect Volker Ulrich heeft wel twee ideeën gelanceerd. Volgens hem leent het gebouw zich goed voor de toevoeging van twee extra bouwlagen. Het Hilton Hotel dat in 1962 is gebouwd, is wat hem betreft nog niet af. De liftkamer en technische ruimte steken nu boven het pand uit en zijn volledig buiten proportie, alsof ze zijn gebouwd voor toekomstige uitbreiding, aldus Ulrich.

Het hotel telt momenteel 271 slaapplaatsen, de uitbreiding moet tussen de 45 en zestig extra kamers opleveren. De ontwerpen die er nu liggen zijn beide gebaseerd op het optoppen van het complex. In de eerste variant blijft de executive lounge op de bovenste verdieping en komen er in de opbouw vijftig tot zestig kamers. Variant twee plaatst de lounge bovenop de toe te voegen bouwlagen en laat een toename zien van 45 tot vijftig kamers.

De economische crisis is voor directeur Roberto Payer geen beletsel om vooruit te denken. In Amsterdam is altijd veel behoefte aan hotelkamers en Hilton wil zijn bijdrage leveren om de stad, als betere tijden zich aandienen, weer goed op de kaart te zetten. In 2012 bestaat het hotel vijftig jaar het zou mooi zijn als de uitbreiding dan een feit is.

Bron:ANP

Reageer op dit artikel