nieuws

UArchitects naar World Architecture Festival

Geen categorie

Het Eindhovense bureau UArchitects te Eindhoven is voor de tweede maal genomineerd voor het World Architecture Festival dat begin november plaatsvindt in Barcelona.

UArchitects naar World Architecture Festival

Tijdens het festival in het congrescentrum CCIB wordt de prijs uitgereikt. Wereldwijd zijn er 722 inzendingen uit 63 landen ingediend voor de architectuurprijs. Een vakjury heeft de inzending van UArchitects samen met nog 200 gebouwen geselecteerd uit 722 inzendingen uit 63 landen. De geselecteerde inzendingen zullen tijdens het evenement door de architecten worden toegelicht aan het publiek.

Het genomineerde ontwerp van UArchitects betreft een woongebouw voor jongens en meisjes van 12 tot 18 jaar die tijdelijk in een jeugdgevangenis verblijven.Het gebouw is onderdeel van locatie De Maasberg, die een dependance vormt van de Justitiële Jeugdinrichting De Hunnerberg te Nijmegen. De Rijksgebouwendienst in Eindhoven was opdrachtgever.

Juveline UArchitects

Vorig jaar was UArchitects ook genomineerd voor het World Architecture Festival 2008 met een onderwijspaviljoen waarmee het bureau onder meer de welstandsprijs Brabant 2008 heeft gewonnen in de categorie Wonen en Zorg.

UArchitects

Juvenile UArchitects

Reageer op dit artikel