nieuws

Studio Job opent eigen tentoonstellingsruimte

Geen categorie

Ontwerpers Job Smeets en Nynke Tynagel van Studio Job openen volgende maand in Antwerpen een nieuwe, permanente tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst en design.

Studio Job opent eigen tentoonstellingsruimte

Dit initiatief is ontstaan uit het feit dat hun werk wereldwijd te zien is behalve hier. Studio Job, opererend vanuit Antwerpen, vindt een “perfecte presentatie” van hun ontwerpen erg belangrijk. In het NRC zegt Job Smeets dat er geen platform of galerie is die in dit deel van de wereld hun werk op een goede manier kan laten zien. “En we hadden gewoon zin om het zelf te doen!”

Op 18 december openen Smeets en Tynagel een 250 vierkante meter grote expositieruimte aan de Begijnenvest, in het centrum van Antwerpen. Op de eerste tentoonstelling wordt alleen eigen werk getoond: onder meer een aantal grote sculpturen van glas-in-lood en rozenhout met iconische en bijbelse taferelen uit de collectie The Birth, die eerder dit jaar te zien was tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

Studio Job mikt op vier tentoonstellingen per jaar. Gepland staan onder meer exposities van de Belgische ontwerper Bram Boo, nieuwe objecten van Pieke Bergmans, een tentoonstelling samengesteld door Lidewij Edelkoort en een keuze uit de collectie van het Zuiderzeemuseum. Smeets en Tynagel overwegen om meer expositieruimten te openen.

 

Reageer op dit artikel