nieuws

Stirling prize 2009 naar Rogers Stirk Harbour

Geen categorie

Tot grote verrassing heeft Maggie’s Centre in London door Rogers Stirk Harbour and Partners de 2009 Stirling Prize gewonnen. Tony Fretton’s Fuglsang Art Museum gold immers als de gedoodverfde winnaar.

Stirling prize 2009 naar Rogers Stirk Harbour

De jury roemt het kankercentrum van Rogers Stirk Harbour als een tijdloze architectuur die niet alleen een goed antwoord formuleert op het programma van eisen, maar bovendien compassie en gevoel voor de functie weet uit te drukken. De jury blijkt vooral te zijn gevallen voor het informele, haast huiselijke karakter.

De Maggie’s centra zijn in de UK opgezet voor de behandeling van kanker en zijn vernoemd naar Maggie Keswick, de vrouw van de bekende architectuurcriticus Charles Jencks die in 1995 aan kanker overleed. Om de herinnering aan haar levend te houden nam Jencks na haar overlijden het initiatief voor een serie meer menselijke behandelcentra.

Reageer op dit artikel