nieuws

Station Arnhem UN Studio gered

Geen categorie

Het door UN Studio ontworpen station in Arnhem kan toch worden afgebouwd. Deze week werd bekend dat de minister van VROM Jacqueline Cramer en diverse regionale partijen bereid zijn de financiële tegenvallers op te vangen.

Station Arnhem UN Studio gered

Eind deze maand wordt een begin gemaakt met de aanleg van de fundering, de fietsenkelder en de inrichting van de perrontunnel. In 2011 volgt de bouw van de stationshal.

Het nieuwe station in Arnhem zou volgens de oorspronkelijke planning dit jaar worden opgeleverd, maar door financiële en organisatorische tegenvallers schoof de einddatum telkens op. Als gevolg daarvan zijn het station en de omgeving daarvan al jarenlang een puinhoop, tot grote ergernis van bewoners en reizigers.

Om het ontstane tekort van 37 miljoen euro te dichten, moest aanvullende financiering worden gevonden. Minister Cramer draagt daar 21 miljoen euro aan bij, de provincie Gelderland 8,5 miljoen, de gemeente Arnhem 4,5 miljoen en de stadsregio Arnhem-Nijmegen 2,5 miljoen.

Reageer op dit artikel