nieuws

Paul de Ruiter ontwerpt TNT Green Office

Geen categorie

Tijdens het symposium Duurzaam Bouwen op 9 oktober is het officiële startsein gegeven van de bouw van het nieuwe TNT hoofdkantoor. De samenwerking tussen opdrachtgever TNT, ontwerper Paul de Ruiter, Triodos Bank en OVG Projectontwikkeling vormde de basis voor het project wat het duurzaamste kantoor van Europa moet worden.

Paul de Ruiter ontwerpt TNT Green Office

De werkzaamheden in Hoofddorp zijn weliswaar al een aantal maanden bezig, maar het officiële startsein van het TNT Green Office was op 9 oktober tijdens een congres over duurzaam bouwen.

Diverse energiezuinige maatregelen zoals een speciaal voor dit project ontworpen systeem van zonwering, natuurlijke ventilatie, warmterugwinning uit ventilatielucht, warmte- en koudeopslag en energiezuinige apparatuur zijn toegepast. Dit moet resulteren in een Greencalc+ score van meer dan 1000 en een Leed Platinum certificaat. Daarnaast is bij het ontwerp gedacht het welzijn van de medewerkers: veel daglicht, uitzichten en transparantie zullen leiden tot een prettige werksfeer en de gebruikers inspireren, aldus ontwerper Paul de Ruiter.

Reageer op dit artikel