nieuws

Oost-Vlaanderen Bouwheer 2009

Geen categorie

De Provincie Oost-Vlaanderen mag zich Bouwheer 2009 noemen in de categorie nieuwbouw voor het project ‘provinciaal sportcentrum De Boerekreek’ in Sint-Laureins, een ontwerp van de hand van Coussée en Goris in samenwerking met Ingenieursbureau Guy Mouton.

Oost-Vlaanderen Bouwheer 2009

Het sportcentrum telt twee gebouwen. Een eerste is ontworpen voor de activiteiten met paarden en pony’s. Een tweede is L-vormig en transparant opgebouwd uit hout en glas. Hierin bevinden zich de verblijfsruimtes, het sanitair gedeelte, refter en keuken. Tussen beide ligt een middenplein. De gebouwen staan rondom in een U-vorm met een uitweg naar de Boerekreek. Hierdoor is het complex geïntegreerd in het landschap.

De Boerekreek Coussée en Goris in samenwerking met Ingenieursbureau Guy Mouton

Het project ‘De Boerekreek’ viel al eerder in de prijzen. De architecten ontvingen in 2007 de Vlaamse Cultuurprijs voor hun totale oeuvre (waaronder het project ‘De Boerekreek’). Ook werd het project genomineerd voor de ‘European Union Prize for Contemporary Architecture’ en is het op dit moment genomineerd voor de ‘Belgische Prijs voor architectuur 2009’.

Prijs Bouwheer 2009

Met de prijs ‘Bouwheer 2009’ wil de Vlaamse Bouwmeester overheden bekronen die een kwaliteitsvol stedebouwkundig, landschappelijk en architecturaal beleid hebben gevoerd. Alle publieke of semipublieke bouwheren die de voorbije drie jaren een project hebben geconcretiseerd in Vlaanderen of Brussel konden meedingen.

De Boerekreek Coussée en Goris in samenwerking met Ingenieursbureau Guy Mouton

Als prijs ontvangt de Provincie een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen kunstwerk van Johan De Wilde.

Reageer op dit artikel