nieuws

OIII ontwerpt nieuwbouw faculteit CiGT TU Delft

Geen categorie

Om het gebouw van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen beter te laten aansluiten op de andere onderwijsgebouwen van de TU Delft, heeft OIII een ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw en de renovatie ervan. Ondanks dat de Faculteit CiTG bekend staat als een karakteristiek gebouw, wordt het ook ervaren als “onhandig, onduidelijk en onvindbaar”. Het gaat hierbij vooral om de aansluiting van de omgeving op de plint.

OIII ontwerpt nieuwbouw faculteit CiGT TU Delft

 

Het plan van OIII, dat via een Europese aanbestedingsprocedure is geselecteerd, bevat een nieuwe hoofdentree, een campuscafé, een restaurant, terrassen, winkelruimtes, een expositieruimte, collegezalen en studieplekken. Hiermee geven de architecten het faculteitsgebouw een publiek en campusbreed karakter, dat aansluit op de plannen voor het centrale Mekelpark van de campus van de TU Delft, dat op dit moment in uitvoering is.

OIII

OIII wil de uitbreidingen en de renovatie laten aansluiten op het karakteristieke gebouw van Van den Broek en Bakema. Daarbij dienen eigenschappen van zowel aardlagen als civiele werken de nieuwbouw te kenmerken. In het nieuwe ontwerp voorzien grote glasvlakken in een ruime daglichttoetreding. Technische toepassingen, waaronder het vakwerk van de nieuwe luifel, zijn zichtbaar waardoor het gebouw onderdeel zal worden van de educatie.

Reageer op dit artikel