nieuws

Luchtvrachtkantoor op Schiphol

Geen categorie

Op Schiphol-Zuidoost is de bouw gestart van een nieuw vrachtgebouw voor Rhenus Logistics. Ontwikkelaar Schiphol Real Estate contracteerde Moen & Van Oosten uit Rotterdam voor het ontwerp. Het Rotterdamse bedrijf Heembouw is verantwoordelijk voor de bouwkundige realisatie, terwijl Lomans uit Amersfoort de installaties voor haar rekening neemt. Bedoeling is om het complex in de tweede helft van 2010 op te leveren.

Luchtvrachtkantoor op Schiphol

Het gebouw van de internationale logistieke dienstverlener Rhenus bevat circa 7500 vierkante meter bedrijfsruimte en 2800 vierkante meter kantoren. Het complex wordt ingezet voor de afhandeling en expeditie van luchtvrachtgoederen. Zowel het ontwerp als de inrichting sluiten aan op de initiatieven van de douane en van de luchthaven om binnen drie jaar het gehele luchtvrachtproces te controleren volgens het zogenoemde Green Lane principe.

Ook de wens van Schiphol Real Estate om duurzaam te bouwen stond centraal in het ontwerp. Zo is de steen in de voorgevel droog gestapeld en daardoor recyclebaar. Lichtinval vanuit de gevels en het dak wordt gecombineerd met daglichtgestuurde verlichting en vijfhonderd vierkante meter PV-zonnepanelen op het dak voorzien de kantoren van eigen energie. Dit alles resulteert in een Energie Prestatie Coëfficiënt van 0.9, ruim onder de wettelijke eis.

Reageer op dit artikel