nieuws

Historische binnenstad Venlo uitgebreid

Geen categorie

De gemeente Venlo gaat het historische centrum de komende jaren uitbreiden met het KazerneKwartier (op het terrein van de voormalige Frederik Hendrik Kazerne) op de oostoever van de Maas. Dit betekent dat de binnenstad een sprong maakt over de rivier.

Historische binnenstad Venlo uitgebreid
Maquette Gemeente Venlo

De gemeente nodigde eerder drie teams van ontwerpers uit om visies te schetsen voor het gebied. Naast de teams van BVR uit Rotterdam, onder leiding van Bernadette Janssen, en XDGA uit Brussel, onder leiding van Xavieer de Geijter, bestaat het derde team uit internationale studenten van Bouwkunde TU Delft. Alle maquettes en artist impressions worden nu tentoongesteld in de monumentale Loods S van het KazerneKwartier.

Het KazerneKwartier meet 22 hectare en ligt direct tegenover het historisch centrum van de stad. De raad wil dat het KazerneKwartier het visitekaartje voor de stad wordt, met toeristische en recreatieve functies en met leisure & pleasure. Het mogelijke programma voorziet in een stadion voor voetbalclub VVV-Venlo, een bioscoop, een vestiging van Holland Casino en een goede verbinding met het centrum.

Na een locatiestudie wil de huidige gemeenteraad vóór de verkiezingen in november 2009 een Nota van Aanbevelingen vaststellen zodat de nieuwe gemeenteraad begin 2010 een besluit kan nemen.

Reageer op dit artikel