nieuws

Extra geld voor RDM Campus

Geen categorie

Minister Jaqueline Cramer van VROM trekt 31 miljoen euro uit voor de herontwikkeling van de Rotterdamse stadshavens. Dat maakte de bewindsvrouw gisteren bekend bij de opening van de RDM-campus op de linker Maasoever.

Extra geld voor RDM Campus

In dit gebied wil de gemeente de grootste en meest duurzame binnenstedelijke herstructurering van Nederland laten plaatsvinden, waarbij 1.600 hectare havengebied een nieuwe bestemming krijgt.

Het plan is tot 2040 13.000 klimaatbestendige woningen te bouwen, waarvan 1.200 op het water. De keuze van de woningen op die plek voorkomt dat in het kwetsbare Groene Hart moet worden gebouwd, aldus Cramer.

De gisteren geopende RDM-campus omvat de herontwikkeling van de oude machinehal en het directiegebouw van de RDM. Deze objecten zijn verbouwd tot Innovation Dock en Droogdok. De Hogeschool Rotterdam en het Albeda College hebben begin dit jaar al hun intrek genomen in de campus, de afgelopen maanden volgden de eerste bedrijven.

Eerder gepubliceerd:
RDM Campus geopend

Reageer op dit artikel