nieuws

Creatieve RDM Campus geopend

Geen categorie

Prins Willem-Alexander opende deze week de RDM Campus in Rotterdam. Op de plek waar ooit grote passagiersschepen en onderzeeboten werden gebouwd, plant de gemeente nu een nieuw brandpunt voor bedrijven en onderwijs.

Creatieve RDM Campus geopend

Op de Campus vestigen zich de eerste creatieve bedrijven waaronder Prometics en Ampelmann. De laatste bouwt zelfstabiliserende platforms waarmee op volle zee is over te stappen van een schip naar een boorplatform. Prometics is een atelier voor ontwerp, engineering, bouw en assemblage van prototypen.

De studenten van de Hogeschool Rotterdam, het Albeda College en de Rotterdamse Academie van Bouwkunst namen er de afgelopen maanden al hun intrek. Probleem daarbij is de slechte bereikbaarheid van de Campus vanuit de stad.

PWA opent RDM-campus

De verbouwing van de voormalige scheepswerf Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) op Heijplaat begon in 2007. De gemeente Rotterdam wil dit haventerrein op de linkeroever gaan omvormen tot een aantrekkelijk gebied voor wonen, werken, innoveren en leren. De RDM Campus is een van de eerste projecten die hieraan invulling geeft.

Reageer op dit artikel