nieuws

Congres “Morgen/Tomorrow”

Geen categorie

Op 1 en 2 oktober vond in het Transformatorhuis op het Westergasfabrieksterrein het internationale urban planning congres “Morgen/Tomorrow” plaats. De titel van het congres is afgeleid van de beroemde rede die de Amsterdamse wethouder Floor Wibaut in 1925 hield; het congres maakt onderdeel uit van de viering van zijn 150e geboortedag.

 

Een indrukwekkende lijst sprekers, waaronder voormalig Londens burgemeester Ken Livingstone, besprak op het congres met welke vraagstukken steden zich in dit tijdsgewricht geconfronteerd zien, en wat stedenbouw en stedelijke planning hiermee aan moeten.

Op de eerste dag van het congres kwamen met name grote thema’s aan bod: CO2-uitstoot, klimaatverandering en ecologische voetafdruk; maar ook de veranderde sociale structuren in en de conceptie van de stad.De tweede dag was de dag van de praktijkvoorbeelden en de best practices. De kracht van lokale initiatieven, in het spanningsveld tussen ontwikkeling en planning van de stad, kwam ook hier duidelijk naar voren.

Marieke van Ouwerkerk

Reageer op dit artikel