nieuws

BIG ontwerpt The World Village of Women Sports

Geen categorie

BIG heeft samen met AKT, Tyréns en Transsolar de prijsvraag gewonnen voor een sportpark van 100.000 vierkante meter in Malmö (Zweden). Het gaat hierbij niet om een ‘gewoon’ sportpark, maar om The World Village of Woman Sports. Het winnende ontwerp was gekozen uit vijf inzendingen.

BIG ontwerpt The World Village of Women Sports

 

 

The World Village of Women Sports wordt een plek waar onderzoek en onderwijs plaatsvindt op alle gebieden die van toepassing zijn op de ontwikkeling van vrouwensport. Het sportcentrum zal middenin Malmö worden gebouwd. Door zijn omvang zal het een regionale uitstraling hebben. 

Het complex is opgezet als een dorp. Individuele gebouwen met verschillende functies worden omringd door open ruimtes en openbare tuinen. De hellende daken en de verschillende bouwvolumes geven het complex een eigen identiteit.

Reageer op dit artikel