nieuws

Wonen aan zee

Geen categorie

Aan de rand van Den Haag en op steenworp afstand van de kust verreist het appartementencomplex Domus a Mari. Architect Hans van Egmond laat de drie gebouwen aansluiten bij de eerder door zijn bureau ontworpen villa’s in het nabijgelegen Blommendael. Daarbij is het een voortzetting van de traditie van buitenplaatsen en landgoederen die hier in vroeger tijden zijn gebouwd.

 BAC_Domus A Mari-opening

 De locatie, op de hoek van de Monsterseweg en de Oorberlaan, ligt in de uitlopers van de duinen en op loopafstand van het strand. Licht, lucht en ruimte zijn hier de sleutelbegrippen, die terugkomen in de architectuur van het appartementencomplex, aldus architect Hans van Egmond. 

BAC_Domus A Mari-1 BAC_Domus A Mari-2

Domus a Mari bestaat uit 68 luxe ruim bemeten appartementen, waaronder acht penthouses en vier appartementen met gastenverblijf. De woningen zijn verdeeld over drie gebouwen, twee met zeventien en een met 34 appartementen.

De drie gebouwen zijn zo gepositioneerd, dat alle appartementen uitzicht hebben op de omringende omgeving en optimaal daglicht ontvangen. Naast een riante buitenruimte, kunnen de bewoners gebruik maken van een gemeenschappelijke tuin. De duidelijke gevelgeleding, drie kleuren gevelsteen, grote dakoverstekken en langwerpige raamstroken verlenen de gebouwen een jaren dertig uitstraling, die aansluit bij de eerder door Van Egmond ontworpen villa’s in de Buitenplaats Blommendeal. De begroeiing die op het dak van de parkeergarage wordt aangebracht zorgt ervoor dat het hele project opgaat in haar omgeving. 

De bouw is in volle gang en als het aan de opdrachtgevers BAM Vastgoed, Volker Wessel en Core Development ligt, worden de appartementen begin volgend jaar opgeleverd.

www.blommendael.nl
www.bamvastgoed.nl
www.hansvanegmond.nl

 

Reageer op dit artikel