nieuws

Voor binnen en buiten

Geen categorie

De eenvoudige vorm van de klapstoel Desile heeft slechts één numerieke bewerking met een CNC-machine nodig. De grondslag voor het ontwerp door Christian Desile voor het Belgische merk Vange, bestaat uit de pure basisvorm die hij schetste.

Door gebruik te maken van multiplex bamboe of gerecycleerde PET is de Desile een ecologisch verantwoord product, dat voldoet aan duurzame milieueisen. De stoel is in twee richtingen te openen, in twee kleuren uit te voeren en handig op te bergen. 

Desile is een kunstenaar en fotograaf die zich toelegt op design, omdat hij zich graag wil bezighouden met productontwikkeling, de confrontatie met technische problemen en meetkundige, esthetische en morele vraagstukken. Hij stelde het eerste prototype van deze klapstoel voor tijdens de Biënnale van St Etienne in 2008, waar hij door VANGE werd opgemerkt. 

www.vange.be

Reageer op dit artikel