nieuws

Van Slobbe treedt af als lid Bestuur Design Academy Eindhoven

Geen categorie

De onlangs aangestelde ontwerper Alexander van Slobbe maakte bekend dat hij zijn lidmaatschap van het College van Bestuur van Design Academy Eindhoven niet kan combineren met zijn eigen ontwerpstudio.

In het persbericht dat de Academy vandaag uitstuurde wordt als reden genoemd dat de veranderende positie van ontwerpers om grote verschuivingen vraagt binnen het ontwerponderwijs. De hiermee gepaard gaande veranderingen in de organisatie van de Design Academy Eindhoven en het verlangen van de academie om zich meer dan voorheen te richten op (buitenlandse) samenwerkingen, heeft Van Slobbe doen besluiten te vertrekken. 

Alexander van Slobbe werd op 1 januari van dit jaar benoemd tot lid College van Bestuur/ creatief directeur van Design Academy Eindhoven.    

De Raad van Toezicht, collegevoorzitter Anne Mieke Eggenkamp en Alexander van Slobbe zijn op dit moment in goed overleg om de specifieke, creatieve kwaliteiten van Alexander van Slobbe voor de academie te behouden, los van bestuurlijke verantwoordelijkheden.

De Raad van Toezicht en collegevoorzitter Anne Mieke Eggenkamp betreuren het besluit van Alexander van Slobbe maar hebben hiervoor begrip. Gezamenlijk zoeken zij naar een andere vorm die het creatieve beleid van Design Academy Eindhoven moet waarborgen. Het plan is een advisory board in het leven te roepen waarin interne en externe experts plaatsnemen en waarvan Alexander van Slobbe artistiek leider wordt. Design Academy Eindhoven verwacht later in het jaar hierover meer informatie te kunnen geven.

www.designacademy.nl 

Reageer op dit artikel