nieuws

Transformers – more than meets the eye

Geen categorie

Twaalf studenten van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht hebben een bestaande collectie meubels van Eromes Projectinrichting getransformeerd in nieuwe ontwerpen. Het resultaat is van 21 september tot en met 11 januari te zien bij Eromes in Wijchen, in een expositie met de titel Transformers. De organisatie is in handen van Yksi Ontwerp in Eindhoven, dat de studenten ook begeleidde in het ontwerptraject.

De twaalf tweedejaars studenten productontwerp kregen de opdracht om een bestaande stoel, tafel of bureau om te bouwen tot een uniek, persoonlijk meubel. Een rondleiding door de fabriek gaf hen inzicht in de productiemogelijkheden. Vervolgens kreeg elke student een meubel toegewezen. Doel van het project was tweeledig: enerzijds om de studenten in aanraking te laten komen met de zakelijke werkelijkheid, anderzijds om Eromes juist verder te laten kijken dan die werkelijkheid. 
gerrit hoppe kokke.jpg    clara Scharping.jpg
Gerrit Hoppe                        Clara Scharping

De deelnemende ontwerpers zijn Frank Becker, Samia Chicar, Laura Esser, Pien Geerts, Til Hennen, Gerrit Hoppe, Christian Kayser, Philippe Meer, Clara Scharping, Lisa van de Waterlaat en Georgios Zografou. 

www.yksi.nl 

christian kayser.jpg    Frank Becker- tassenrek.jpg
Christian Kayser                        Frank Becker             

Reageer op dit artikel