nieuws

Stootvast wandsysteem vernieuwd

Geen categorie

Saint-Gobain Gyproc, fabrikant van systemen voor de droge binnenafbouw, heeft zijn stootvaste DuraGyp-wandsysteem vernieuwd. Deze oplossing bestaat uit een Gyproc Metal Stud Plus-profiel en DuraGyp houtvezelversterkte gipskartonplaten.

Stootvast wandsysteem vernieuwd

Deze bevatten verbeterde materiaaleigenschappen voor een hogere brandwerendheid, stootvastheid en vochtbestendigheid. Vernieuwde schroeven zorgen bovendien voor een probleemloze verwerking. 

DuraGyp-wanden zijn geschikt voor drukke ruimtes in openbare gelegenheden die moeten voldoen aan stootvaste eisen, zoals in ziekenhuizen, scholen, sporthallen en winkelcentra. Het vernieuwde plaatmateriaal dat nu in EN-classificatie DFH1IR valt, zorgt voor prestatieverbeteringen op verschillende vlakken. De KOMO-gecertificeerde platen zijn geïmpregneerd en daardoor vochtbestendig, en door de kern van glasvezel ook uiterst brandwerend. Ook voor wat betreft geluidsisolatie en brandwerendheid zijn de DuraGyp-systemen verbeterd. Het vernieuwde wandsysteem is bovendien voor 100%   recyclebaar.
Met de verbeteringen maakt Saint-Gobain Gyproc een extra verwerkingsgang overbodig, zodat de montage sneller en voordeliger verloopt. Montagebedrijven hoeven rond de schroefgaten niet meer te schuren doordat deze geen sporen achterlaten. Bovendien zijn schroeven, profielen en plaatmaterialen op elkaar afgestemd, wat naast kosten- en tijdvoordelen ook een betere afwerking oplevert. DuraGyp-wandsystemen zijn op maat te leveren en hebben een korte levertijd. 

www.duragyp.nl

Reageer op dit artikel