nieuws

Openlucht podium in Rotterdam door Atelier Kempe Thill

Geen categorie

Atelier Kempe Thill heeft in het centrum van Rotterdam op het Grotekerkplein een podium voor openluchtfestivals ontworpen. Het podium kan voor verschillende activiteiten worden benut, maar heeft ook een duidelijke functie in de stad.

Openluchtpodium-3.jpg   openluchtpodium-4.jpg
De belangrijkste landmarks op het Grotekerkplein zijn de Gotische Sint Laurenskerk, het beeld van Erasmus en het Delfsevaart Kanaal. Momenteel is het plein een relatief onaantrekkelijke openbare ruimte. Dit wordt mede veroorzaakt doordat de omringende bebouwing niet uitkijkt op het plein.

Openluchtpodium-2.jpg    Openluchtpodium-2a.jpg
Om activiteiten te stimuleren en de ruimtelijke kwaliteiten van het plein te benutten, werd besloten tot de realisatie van een podium. Atelier Kempe Thill heeft een horizontaal gebaar gemaakt om tegenwicht te bieden aan de hoge kerktoren. Daarbij versterkt deze vorm de rand van het plein en benadrukt het de overgang tussen het plein en het kanaal.

www.atelierkempethill.com

Openluchtpodium-6.jpg    Openluchtpodium-5.jpg
Foto’s Ulrich Schwarz, Berlin

Reageer op dit artikel