nieuws

Nieuwe Nationale Bibliotheek in Astana voor BIG

Geen categorie

BIG is gekozen uit vijf vooraf geselecteerde architectenteams om de Nationale Bibliotheek van Kazakhstan in Astana te ontwerpen. Aan deze internationale ontwerpwedstrijd namen 19 anderen bureaus deel, waaronder Norman Foster en Zaha Hadid.

BIG Kazakstan-1.jpg    BIG Kazakstan-2.jpg

BIG Kazakstan-5.jpg    BIG Kazakstan-6.jpg

De bibliotheek heeft een vloeroppervlak van 33.000 m2. Het winnende plan was geselecteerd door de ministerpresident van Kazakhstan K. Masimov en een raad van architecten. Het ontwerp werd geprezen om zijn moderne en rationele toepassingen in een klassiek vocabulaire van traditionele bibliotheken. Volgens de jury combineert de circulaire organisatie van het archief in de kern de helderheid van de lineaire organisatie met het comfort van de eindeloze omgang.

www.big.dk 

BIG Kazakstan-3.jpg    BIG Kazakstan-4.jpg

Reageer op dit artikel