nieuws

Nieuw duurzaamheidskeurmerk voor nieuwbouw

Geen categorie

‘BREEAM-NL Nieuwbouw’ is het duurzaamheidskeurmerk voor nieuwbouw voor de Nederlandse markt. Het keurmerk wordt gegeven aan gebouwen die de nationale regelgeving op het gebied van duurzaamheid overstijgen. Publieke en private partijen die meer doen dan wettelijk is voorgeschreven, kunnen zich met BREEAM-NL Nieuwbouw onderscheiden.

Het beoordelingssysteem heeft de aanduiding Versie 1.0 meekregen en zal continu verbeteren.  Bestuursvoorzitter van de Dutch Green Building Council (DGBC) Jaap Gillis (Redevco): “De BREEAM-eisen moeten blijven aansluiten op het Bouwbesluit, dat steeds strengere eisen bevat. Het is immers de bedoeling dat BREEAM-NL gebouwen beloont die de duurzaamheidseisen van de overheid overstijgen.” Ervaringen met Versie 1.0 worden gebruikt voor Versie 2.0, die in de loop van 2010 verschijnt. De DGBC nodigt participanten en aangesloten Experts en Assessoren uit om te reageren.

De DGBC hoopt het eerste certificaat al op de eerstvolgende participantenbijeenkomst, 
15 oktober 2009, te kunnen uitreiken. Organisaties die van maart tot juni meewerkten aan de pilotprojecten krijgen voorrang bij het behalen van een certificaat.

De DGBC werkt ook aan een keurmerk voor bestaande gebouwen en aan een keurmerk voor de beoordeling van (her)ontwikkelingsgebieden. 

www.dgbc.nl

Reageer op dit artikel