nieuws

Nederlandse architect betrokken in vastgoedfraude

Geen categorie

De vastgoedfraude bereikt nu ook de wereld van de architectuur. Afgelopen vrijdag meldde de Volkskrant, dat de Nederlandse architect René S. na zijn aanhouding heeft bekend voor miljoenen euro’s zwart geld via Spanje en Engeland te hebben witgewassen in opdracht van de voormalige Bouwfondsdirecteur Jan van V., hoofdverdachte in de vastgoedfraude. De in Chicago wonende architect wordt volgens de Volkskrant ook verdacht van valsheid in geschrifte en het lidmaatschap van een criminele organisatie.

Rene S. is partner in het Amerikaanse architectenbureau PPKS en ontwierp in Nederland ondermeer het Eurocenter aan de Amsterdamse Zuidas en de IJsseltoren in Zwolle. Hij is de eerste architect die in verband wordt gebracht met het vastgoedschandaal waarbij ook Philips Pensioenfonds en het Rabo Bouwfonds zijn betrokken. In de Volkskrant wilde S. niet reageren op vragen over zijn aanhouding.

www.ppks.com

Reageer op dit artikel