nieuws

Na-isolatiewandsysteem van Faay en EcoTherm

Geen categorie

W’all-in-One is de nieuwe isolerende voorzetwand van fabrikant van HR isolatie EcoTherm en systeemwand­specialist Faay Vianen. Dit voorzetwandsysteem is een doorontwikkeling van de Faay GR-wand.

Faay-wand.jpg 

Het W’all-in-One paneel bestaat uit een combinatie van een EcoTherm HR-isolatie verlijmd op een 9,5 mm dikke gipsplaat. Samen met houten sloffen en een isolerend montageprofiel levert dit een Rc van 2,65 bij een dikte van 60 mm. Tevens dient de combinatie als dampremmende folielaag in de spouw. Door de reflecterende werking wordt de Rc-waarde van de gehele constructie met 0,57 verhoogd. Bovendien is de W’all-in-One voorzetwand licht van gewicht en recyclebaar.

Faay-Detail.jpg

Het W’all-in-One-systeem wordt aan de onderzijde geplaatst op houten sloffen en aan de bovenzijde tegen spouwlatten. De panelen worden onderling gekoppeld met een montageprofiel dat bestaat uit een lijf van isolerend hardschuim met aan de voorzijde een strook harde, schroefvaste kunststof. Deze kunststofstrook is breder dan het lijf, waardoor de strook in de sponningen in de langskanten van de panelen past. De montageprofielen worden met verzonken schroeven (geen koudebrug) tegen de achterconstructie gemonteerd. De panelen worden zelf dus niet geschroefd en de montageprofielen laten de panelen thermisch lekdicht op elkaar aansluiten.

De panelen zijn ook los leverbaar. Met hun rechte, ongeprofileerde langskanten kunnen deze panelen met FAAYFOAM direct op de achterconstructie worden bevestigd, zonder luchtspouw. 

tekening-2.jpg

De W’all-in-One-panelen zijn 60 en 70 mm dik, 600 mm breed en 2600 en 3000 mm hoog. De gipsbeplating laat zich op alle gebruikelijke manieren afwerken. W’all-in-One is vanaf september leverbaar.

tekening-3.jpg tekening 4.jpg

Reageer op dit artikel