nieuws

Mini-conferentiecentrum in Veldhoven

Geen categorie

Het jonge architectenbureau O+A heeft het ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van een vrijstaande woning in Veldhoven. De uitbouw huist een dubbele garage en een vergaderzaal.

mini-conferentiecentrum-1.jpg    mini-conferentiecentrum-2.jpg

De woning is een traditionele villa uit de jaren zeventig met aan de achterzijde een extroverte uitbreiding uit de jaren negentig. Het bureau wilde een kakofonie van uitbreidingen voorkomen en koos daarom uit te gaan van de vorm en de materialisatie van de villa.  

Het dak heeft een bijzondere vorm. Dit is volgens de architecten Marc van Asseldonk en Auguste van Oppen te danken aan bestuurlijke beperkingen vanuit het bestemmingsplan, technische beperkingen vanwege funderen naast het bestaande huis en eisen ten aanzien van het gebruik. Onder deze kap grijpen de vergaderzaal en de garage als twee L-vormige volumes in elkaar. 

mini-conferentiecentrum-3.jpg    mini-conferentiecentrum-4.jpg

De vergaderruimte is geklimatiseerd en omsloten met minimal gedetailleerde, structureel-verlijmde beglazing. De niet geklimatiseerde carport is omsloten door houten lamellen die overgaan in de afwerking van de achterwand, dak en plafond. 

mini-conferentiecentrum-5.jpg

De uitbreiding wordt op 20 september a.s. feestelijk geopend. O+A heeft voor deze gelegenheid in samenwerking met Douwe Eisenga, Ko van Dun en Sandra & Jeroen van Veen de voorstelling ‘ruimte&ritme’ georganiseerd. In deze voorstelling worden de grenzen van de muziek, de kunst en de architectuur verkend. 

Zie de website voor meer informatie: www.oplusa.nl

mini-conferentiecentrum-6.jpg

Reageer op dit artikel