nieuws

Mecanoo op shortlist voor stadskantoor in Boston

Geen categorie

Mecanoo architecten in Delft is geselecteerd voor de competitie voor een nieuw stadskantoor in Roxbury, een wijk in Boston. Het 16.000 m2 tellende gebouw wordt geïntegreerd met het historische Ferdinand Building.

Het Ferdinand Building

Burgemeester Menino van Boston noemt dit project een uitgelezen kans om een modern, flexibel en duurzaam stadskantoor te maken, dat de service van de gemeentelijke diensten in de wijk zal verbeteren en bijdraagt aan het versterken van de cohesie van Roxbury.

Mecanoo werkt samen met Sasaki Architectsen Arupin Boston. Er zijn tien teams geselecteerd voor de competitie. De bouwkosten bedragen 63 miljoen euro. 25 September wordt de winnaar bekendgemaakt.

Mecanoo werkt momenteel ook aan het ontwerp voor het stadskantoor en station in Delft (2014 oplevering) en aan het ontwerp voor het nieuwe stadskantoor van Rotterdam (13 oktober bekendmaking winnaar).

Ontwerp stadskantoor Rotterdam

www.mecanoo.com

Reageer op dit artikel