nieuws

Mecanoo bekroond met twee Chicago Athenaeum Awards

Geen categorie

Mecanoo Architecten heeft de International Architecture Award van het Chicago Athenaeum Europe gekregen voor FiftyTwoDegrees in Nijmegen en het Wei-Wu-Ying Center for the Performing Arts in Taiwan.

Mecanoo bekroond met twee Chicago Athenaeum Awards

FiftyTwoDegrees is het nieuwe  kenniscentrum van NXP op het gebied van technologie, wetenschap, cultuur, werken, wonen en ontspanning. Het stimuleert ontmoeting en samenwerking. De eerste fase is gerealiseerd in 2006, de tweede fase is momenteel in ontwikkeling.

Het Wei-Wu-Ying Center for the Performing Arts is geïnspireerd op de banyanbomen op de locatie. Het theatercomplex heeft een capaciteit van 6.150 stoelen: een concertzaal met 2.000 stoelen, een operahuis met 2.300 stoelen, een vlakkevloertheater met 1.250 stoelen, een multifunctionele zaal met 450 stoelen en een openluchttheater voor duizenden bezoekers. De bouw gaat dit jaar van start. Het theatercomplex opent haar deuren in 2013. 

De Awards wordt uitgereikt in november in Florence, Italië, tijdens het symposium ‘The City and the World’ georganiseerd door Chicago Athenaeum in samenwerking met het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies. De   bekroonde projecten zijn te zien op een tentoonstelling die na Italië de wereld rondreist.

www.mecanoo.com  

Eerder gepubliceerd:
Mecanoo wint International Design Awards door redactie de Architect; gepubliceerd: 16 februari 2009 op productie.dearchitect.nl
Mecanoo architecten ontwerpt grootste theatercomplex van Taiwan door redactie de Architect; gepubliceerd: 26 maart 2007 op productie.dearchitect.nl

Reageer op dit artikel