nieuws

Lichtviaduct winnaar Eindhovens Trots 2009

Geen categorie

Het Lichtviaduct langs de High Tech Campus over de A2/A67 bij Eindhoven heeft met een grote meerderheid van de stemmen de Eindhovens Trots verkiezing 2009 gewonnen. Verantwoordelijk voor het ontwerp is lichtarchitect Har Hollands uit Eindhoven. Advies- en ingenieursbureau DHV verzorgde de technische uitwerking, de berekeningen en de projectbegeleiding.

Het ‘High Tech Campus Viaduct’ is aan beide zijden bekleed met glaspanelen voorzien van afbeeldingen van uitvergrote hersencellen en wordt door duizenden led-lampjes verlicht. De hersencellen verwijzen naar de duizenden mensen die dagelijks op de campus denkwerk verrichten. Daarnaast sluit het beeld aan op de profilering van de campus als de technologische netwerklocatie en van Eindhoven als brainportregio.

Eindhovens Trots is een stadspromotieverkiezing waarbij iedereen een stem kan uitbrengen op zaken in de stad waar hij/zij trots op is.

  www.eindhovenstrots.nl

Reageer op dit artikel