nieuws

Honderdmorgen – Zwervende Erven

Geen categorie

Wie in de weekenden van september naar Fort Pannerden gaat kan zijn stem uitbrengen op een van de negentig ideeën die door kunstenaars zijn uitgevoerd voor de expositie ‘Honderdmorgen 2010 – Zwervende Erven’.

Behalve de nog te kiezen publieksprijs zijn door de jury, bestaande uit Harry de Vries, Machteld Kors, John Körmeling, Lodewijk Baljon, Hans van den Ban, Wim T Schippers en Jaap Bremer, dertien ideeën gekozen die in de aanloop naar de zomer van 2010 worden uitgevoerd in samenwerking met de steenfabrieken uit de omgeving.

De geselecteerde ideeën zijn volgend jaar te zien tijdens de architectuur- kunstmanifestatie ‘Honderdmorgen 2010 – Zwervende Erven’ in het rivierengebied van Lingewaard. 

Organisator Stichting Honderd Morgen baseerde het thema ‘Zwervende Erven’ op het feit dat boeren vroeger verhuisden als de boerderij was uitgewoond en de grond uitgeput: hun vestingplaats was eigenlijk een tijdelijk verblijf. De ontwerpers is gevraagd een tijdelijke verblijfsplaats te ontwerpen om de aantrekkelijkheid en eigenheid van dit rivierengebied onder de aandacht te brengen. Juist omdat het gebied de afgelopen en de komende tijd verandert vanwege uiterwaardvergravingen en andere maatregelen in het kader van Ruimte voor de Rivier. 

De expositie in fort Pannerden is te bezoeken tijdens de weekenden van 12 en 13, 19 en 20 en 27 en 28 september, van 10.00 tot 16.00 uur (het fort is open tot 17.00 uur maar na 16.00 uur worden geen bezoekers meer toegelaten). 

www.stichtinghonderdmorgen.nl

Reageer op dit artikel